Het Huis

Ubuntu!

Ubuntu komt van het Zulu-gezegde "umuntu ngumuntu ngabantu" wat zoveel betekent als "Een mens wordt pas een mens door andere mensen". Ubuntu staat voor vriendelijkheid, zorg, openheid, duurzaamheid, samen delen en leven in harmonie met de natuur en respect voor alles en iedereen. Dit is ook de filosofie van Marloth Park, want hier staan mens en dier op gelijke voet met elkaar.

 

Vakantiehuis Ubuntu

Ubuntu Bush House is een vakantiewoning voor 4-5 personen in Marloth wildpark, op steenworp afstand van de Crocodile River, de zuidgrens met het beroemde Kruger National Park, Zuid Afrika. Het heeft een volledig ingerichte open keuken met een gasfornuis, koel/vriescombinatie, een gezellige huiskamer met een tweezitsbank en twee fauteuils. De twee ruime slaapkamers, 1 kamer heeft een tweepersoonsbed en 1 kamer heeft 2 aparte eenpersoonsbedden, zijn voorzien van airco en klamboe's. De slaapkamers hebben openslaande deuren die direct toegang geven tot de overdekte stoep (veranda). Verder heeft iedere slaapkamer een eigen badkamer met stortdouche, wastafel en toilet. Er is ook nog een kleine berging.

In juli 2023 hebben we 16 zonnepanelen geïnstalleerd en met de 6 accu's met een totale opslagcapaciteit van ruim 30 kWh, zijn we eindelijk verlost van de Loadshedding. Het komende jaar moet gaan uitwijzen of het systeem toereikend is om volledig Off-grid te zijn. 

Om volledige rust en vrijheid te waarborgen hebben we het perceel tussen ons huidige perceel en de Krokodilrivier gekocht, waardoor we nu een vrije doorgang hebben tot aan het Krugerpark. In totaal een oppervlak van 5340 m2 en aan 2 kanten grenzend aan parkland.

Uiteraard ervaar je het Afrikaanse leven en de natuur het beste als je zoveel mogelijk buiten leeft. Dit kan op de prachtige grote overdekte stoep die zich over de gehele lengte van het huis bevindt. Als je zin hebt in een mooi stukje (wild) vlees van de barbecue dan kan je de braai gebruiken terwijl je met vrienden om het kampvuur zit. Je kan dan uiteraard wel bezoek verwachten van een paar nieuwsgierige bavianen of blauwbalapen.

In dit deel van Afrika is het 't hele jaar door lekker warm en kan het erg verfrissend zijn om 's middags een verkoelende duik te nemen in onze splash pool. Of je kan gratis gebruik maken van het zwembad bij de Municipality of tegen geringe betaling bij een van de lodges in Marloth Park.
Zelfs indien je als backpacker met het openbaar vervoer reist, kan je bij ons genieten van de fascinerende Afrikaanse natuur. Onze beheerder kan je tegen een geringe vergoeding op komen halen in Komatipoort. Voor een gedetailleerde routebeschrijving kijk op onze Route pagina of op Google maps
Het huis is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Swaziland, Mozambique, de Panoramaroute en natuurlijk het Kruger Nationaal Park.