Natuurparken

Lionspruit privé Wildpark

Marloth Park heeft zijn eigen natuurreservaat, Lionspruit genaamd. Hier kun je van de Big Five de leeuw, luipaard, neushoorn of buffel tegenkomen. Lionspruit is een 1500 ha groot omheind bush park met alle dieren die in het Kruger Nationaal Park voorkomen, met uitzondering van de olifant. Voor gasten van Ubuntu Bush House is Lionspruit Wildpark gratis toegankelijk met de auto. Op aangewezen lokaties mag u de auto verlaten, maar hou altijd rekening met wilde dieren. Het is ook mogelijk om vanuit Marloth Park een georganiseerd gamedrive te boeken bij onze beheerder Alison.

 

Kruger Nationaal Park

Het Krugerpark is een van de oudste Nationale Parken van Zuid Afrika. Oorspronkelijk was alleen het deel ten zuiden van Skukuza een Nationaal Park. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot wat het Krugerpark nu is. Tegenwoordig maakt het onderdeel uit van het grensoverschrijdende Great Limpopo Transfrontier Park. Hiertoe behoren ook het Limpopo Nationaal Park in Mozambique en het Gonarezhou Nationaal Park, Manjinji Pan Sanctuary en Malipati Safari Area in Zimbabwe. In totaal heeft dit park een oppervlak van 35.000 km2. Er zijn vele websites met informatie over het Krugerpark. De officiële site is www.sanparks.org. Een leuke particuliere site met veel extra informatie is www.thekruger.com.
Voor een avontuurlijke en actieve vakantie is het ook mogelijk om te wandelen, fietsen of met een 4x4 routes af te leggen onder begeleiding van een ervaren ranger. Overnachten in het park op een camping zonder omheining is een heel bijzonder ervaring! Een overzicht van de mogelijkheden is te vinden op Great Limpopo.

Ligwalagwala Conservancy

De Ligwalagwala Conservancy werd opgericht als onderdeel van een gezamenlijke inspanning om leeuwen te herintroduceren in de kleinere wildparken van Mpumalanga. Het 15.000 ha grote park is een combinatie van particuliere boerderijen van de lokale Matsamo gemeenschap en als zodanig maakt het nu deel uit van een economische verbeterings programma voor deze gemeenschap. Het park werd voor het eerst gebruikt om ontsnapte leeuwen uit het Krugerpark te reïntegreren in hun natuurlijke leefomgeving. Verder krijgen probleemdieren die voonamelijk vee doodden een tweede kans. Ander groot wild in het park is de luipaard, neushoorn en de buffel. Het biedt de natuurliefhebber een echte bush ervaring en kan zich meten met andere reservaten zoals Timbavati in het Kruger National Park en Sabie-Sabie.
Ligwalagwala Conservancy ligt op ongeveer 40 km van Marloth Park. Volg de N4 vanuit Marloth Park en sla voor Malalane links af de R570 op richting Jeppes Reef. De ingang van het park is aan uw rechterhand langs deze weg.


Kijk hier voor overige wildparken in Mpumalanga.