Marloth Park

Altijd al met een fiets tussen de wilde dieren willen rijden? Of al wandelend oog in oog te staan met een giraf? Dit is uw kans. Indien je geïnteresseerd bent in de Afrikaanse natuur, zal je zeker geen tekort hebben aan wilde dieren of de grote verscheidenheid aan vogels. In Marloth Park lopen de dieren vrij rond, dus moet je niet schrikken als je 's ochtends de gordijnen open doet en dan voor de veranda een zebra, wrattenzwijn, kudu, giraf of duikertje ziet. Genietend van een drankje op de stoep kan je oog in oog komen te staan met de wilde dieren van Marloth Park. Of maak een wandeling door het park met aan de ene kant van de weg impala's en aan de andere kant een kudde wildebeesten. Dit zijn de charmes van Marloth Park.

Op weg naar het look-out point kom je op 250 m van het huis langs een grote permanente drinkplaats. Deze drinkplaats wordt regelmatig door de dieren bezocht en je kan er zelfs een krokodil tegenkomen. Dus niet te dicht langs het water lopen! Het look-out point zelf ligt op 500 m lopen van het huis en geeft je een vrij uitzicht op de Crocodile River met aan de overkant het Kruger Park. Je moet wel zeer onfortuinlijk zijn als je hier geen waterbokken, impala's, nijlpaarden, krokodillen of buffels ziet. Het uitzicht langs de rivier is adembenemend met prachtige zonsondergangen, kuddes olifanten en soms zelfs drinkende leeuwen.

Marloth park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. In de omgeving komen meer dan 300 verschillende soorten vogels voor, varierend van wevertjes tot ooievaar, van zwaluw tot visarend en van honingzuigers tot scharrelaars. Zittend op de stoep of tijdens het braaien, kan je de visarend op afstand horen roepen en met een beetje geluk is hij te zien bij de lookout of ergens anders langs de Crocodile river.

Kijk voor een overzicht van de activiteiten in Marloth Park op de Marloth Park website.

Op nog geen 2 km van het huis zijn 2 supermarkten waar u al uw noodzakelijke boodschappen kunt halen. Verder zijn er een slijterij, een slager, een groenteboer, een deli, bouwmarkt, pompstation en pinautomaten.
In Komatipoort (25 km) vindt u naast een Spar supermarkt alle overige winkels, Standard Bank, een apotheek en een huisarts.
Het kan zijn dat u na een dag vol indrukken geen zin heeft om boodschappen te doen en zelf te koken. Dat is geen probleem, er zijn verschillende restaurants in Marloth Park waar u voor een redelijke prijs kunt genieten van een heerlijk diner op een terras of aan een zwembad. Enkele restaurants zijn: 
Phumula Lodge (2232 Rinkhals/Sekelbos)
Bos restaurant (Bush Centre, 3883 Olifant)
Kruger Maroela restaurant (1051 Maroela)
Amazing Kruger View (Henk van Rooyen Park, Maroela/Crocodile)
the Tin Shack (Marlothi Shopping Centre, 3884 Olifant)
Royal Kruger Lodge (1235 Oribi).

Huisdieren zijn in het park niet toegestaan vanwege het besmettingsgevaar en voor de veiligheid van de wilde dieren en uw huisdier!